De laatste post

Orienteering-news website

woensdag, november 07, 2007

Original Mountain Marathon : Belgian top results

Recently the 40th original mountain marathon (OMM) took place in Lowther hills of Southern Scotland (http://www.theomm.com/). The OMM is amazing two day self-providing long orienteering run. In elite class 39 km and 2617 m of ascent during the first day and 33.2 km and 1810 m of ascent during the second day had to be beaten. Among the participants we see some belgian O-runners : Tom Mariën (Class A) and Jeremy Genar/Stefaan Thiels (Class C). They both managed a splendid result with Tom Mariën and his team member on a second spot, while Genar/Thiels finished in the 11th position. Probably junior Genar soon will publish his story at his blog. Here you can already read the story of Tom Mariën (only available in dutch):

Het was de eerste keer dat ik deze wedstrijd meedeed en bijna kon ik op het laatste moment niet meedoen daar mijn partner woensdag moest afhaken met een stressfractuur in zijn voet. In extremis kon ik via de website nog een nieuwe collega strikken.
Dan toch naar Schotland. Daar bleek mijn nieuwe partner al enige ervaring te hebben met de wedstrijd. Al een 7 deelnames met de laatste 2 deelnames in de elite reeks. Dit heeft zeker geholpen met het verloop van de wedstrijd. Zaterdag vertrokken met aangenaam weer om te lopen. Bewolkt maar geen regen en weinig wind. Tegen de middag is de wind, mist en regen komen opzetten met 's nachts een heuze storm met windstoten tot 100 mph. De eerste dag geïndigd op een 7de plaats met 16 min achter de eerste. Een mooi resultaat voor de 1 eerste keer. Hier was ik al blij mee. Zondag eerste start om 7 uur. Daar het jachtstart was mochten wij al starten om 7u16. Van het slechte weer van vorige nacht niets meer tezien. Open hemel en de zon die opkomt boven de bergen. Kon het nog mooier?? Gedurende wedstrijd genieten van prachtige vergezichten maar nergens andere ploegen te zien. Post 6 een bemande post: blijkt dat we plots op de 2de plaats lopen. Post 7: een ploeg achter ons. Halen ons iets voor post 8 in. Bleek de ploeg te zijn die op de eerste plaats liepen. Die hebben we moeten laten gaan daar ze te snel waren. Aangekomen bleken we 2de te zijn met 16 sec voor de 3 ploeg en een 6 a 7 min achter de eerste. En dit voor een wedstrijd van ong 12 uur over de 2 dagen. Het was een prachtige wedstrijd in prachtig gebied met een perfecte organisatie.De Laatste Post wenst de belgische deelnemers nogmaals proficiat met hun prestatie en misschien vinden volgende editie nog meer belgen hun weg naar Schotland.

2 Comments:

  • At 8/11/07 11:13, Anonymous Anoniem said…

    In het hamokclubblad van november, te lezen op de website, staat nog een uitgebreid verslag van Vlaamse OMM-avonturen.

     
  • At 9/11/07 19:42, Anonymous An said…

    respect!

     

Een reactie posten

<< Home