De laatste post

Orienteering-news website

zondag, juni 24, 2007

FRSO kampioenschap manche 5 : Rohrbusch

In de oostkantons vond vandaag de 5e manche van het FRSO-kampioenschap plaats. Slechts enkele Vlamingen maakten de verplaatsing, hoewel het voor velen niet verder rijden is dan naar pakweg Vilvoorde. Wij waren zelf een bende rood-zwarten en wij zagen nog enkele verdwaalde geel-zwarten, een ABSO-secretaris en een op kilometers beluste bostrol voordat wij zelf langs de idyllische boswegen van Wolfsbusch huiswaarts keerden. In plaats van drie fonteinen stond er een bos om u tegen te zeggen op de kaart:

Rohrbusch

Binnen enkele weken wordt in de regio het Interclubkampioenschap gelopen. De wedstrijd van vandaag was dus ook een ideale voorbereiding daarvoor. Na de vorige nationale is het duidelijk dat er ten zuiden van Samber en Maas niet op een kilometertje meer wordt gekeken. Het langste parcours was dan ook maar liefst 14km lang, met een 200-tal meter hoogteverschil. Baanlegger Robert Theiss kent dan ook de knepen van het vak, want op zijn baanleggingswerk was niets aan te merken, met een optimaal gebruik van het terrein.

Jos Thijs

De kaart begint wel stilletjes zijn ouderdom te tonen in sommige percelen (excuus), maar het blijft toch telkens een verademing om door de typische bossen in de oostkantons te lopen, waar de bramen nog niet zijn uitgevonden. In vroeger tijden kwam je hier als loper toch wel enkele keren per jaar, en elke keer dat je er nu komt denk je nog eens terug aan toen.

Organisator NSV Amel (mensen die nog maar het begin van "Amblève" in de mond durven te nemen worden ogenblikkelijk neergebliksemd) had gelukkig ook nog eens voor goed weer gezorgd, op de manier zoals dat in Vlaanderen maar door een enkeling gedaan kan worden. Wij verwachten dan ook dat buurclub Ardoc er midden juli ook voor zal zorgen op hun "Driedaagse van Sankt-Vith"!

1 Comments:

  • At 25/6/07 10:11, Anonymous Anoniem said…

    dan was de ABSO-secretrais gisteren op twee plaatsen!

     

Een reactie posten

<< Home