De laatste post

Orienteering-news website

zaterdag, november 04, 2006

Herr Seele gaat orientatielopen


Aan mediabelangstelling heeft sport in het algemeen geen gebrek. Maar de momenten dat kleinere en minder bekende sporten aan bod komen, zijn toch eerder schaars te noemen. Dit weekend was het nog eens zo ver: een verslag over orientatielopen in het programma Vlaanderen Sportland.
Op de één-website wordt de reportage als volgt aangekondigd: 'Vrijdag is het tijd voor Herr Seele! Hij bezoekt sportevenementen en belicht alles in zijn eigen stijl. Herr Seele ziet er misschien niet meteen sportief uit, maar stille waters hebben diepe gronden!
Herr Seele is soms het noorden een beetje kwijt. Gelukkig kan hij rekenen op de hulp van enkele doorwinterde oriëtatielopers! Herr Seele doet mee aan een oriëntatiewedstrijd en hopelijk vindt hij de weg naar huis nog terug.'

De reportage begint in de omgeving van een mooi kasteel waar Herr Seele en de voor ons bekende Yves Briers gezellig een praatje maken. Yves vertelt ons in mooi Nederlands wat orientatiesport juist inhoudt en hoe het ontstaan is. Na deze korte inleiding is het de beurt aan Herr Seele om de sport zelf eens uit te proberen. Hij verandert van tenue en verschijnt in knalrode overall aan de start. Hier wordt hij eerst nog wat bijgestaan door Miek Fabre waarna ze elk hun eigen weg vervolgen.

Enige tijd later zien we een spurtende Miek aan de finish verschijnen, terwijl er van Herr Seele nog lang geen spoor is. Nu blijkt dat onze kale reportagemaker vermist geraakt is en men achteraf enkel zijn camera terugvindt (het concept gebasseerd op de film The blair witch project). Op deze camera krijgen we dan nog enkele beelden te zien van de straffe verhalen die Herr Seele onderweg allemaal meegemaakt heeft.

Naar mijn persoonlijke mening was het een goed initiatief van VVO om Herr Seele (na de initiatie op het eilandje) nogmaals te contacteren om orientatielopen in primetime op de beeldbuis te brengen. Het is sowieso reclame voor onze sport en heel wat mensen gaan dit gezien hebben. Ik vind het wel jammer dat er niet meer van het competitieve en de wedstrijd te zien is om zo toch een juister beeld van orientatielopen te verkrijgen. Er kwamen weliswaar enkele lopers, wandelaars (het recreatieve aspect van onze sport), de start, kaart en kompas in beeld. Maar toch, het is Herr Seele zijn keuze om absurde televisie te brengen en zich meer te focussen op boomknuffels, konijnenpijpen en opvallend outfits.

Dus is het nu aan onze site om de winnaars nog eens in de kijker te plaatsen: proficiat aan Jeroen Hoeckx en Mieke Fabre met hun universitaire titel. En voor wie het programma gemist heeft; zondagavond 5 november om 17u35 wordt het nogmaals heruitgezonden.

7 Comments:

Een reactie posten

<< Home