De laatste post

Orienteering-news website

vrijdag, juli 28, 2006

Programma WOC 2006

Vandaag, vrijdag 28 juli, gaat het Wereldkampioenschap orientatielopen in Aarhus (een badplaats in het oosten van Denemarken) officieel van start.
Er wordt traditiegetrouw begonnen met de Model event (vrije training) om wat terreinkennis op te doen. Dit kan zeer belangrijk zijn om voeling te krijgen met de kaart en te zien hoe de Deense kaarttekenaars het terrein juist interpreteren. Een van de Litouwse WOC loopsters Indré Valaite (van de Zweedse club IFK Moras) gaf reeds haar mening over het Deense terrein. Ze kwam namelijk pas over van de Oringen waar ze nog 35e eindigde in de reeks D21E en vergeleek dat rotsachtige terrein met het terrein waar nu om de wereldtitel gestreden zal worden:
'Oringen races was more than shit, but here, in denmark feels a bit better- at least no stones and no million details per square centimeter '.

Vandaag zijn ook de starttijden voor de qualificatie van de Middle Distance die doorgaat te Hjortsballe Krat geloot. Normaal gezien gingen Jan Gilot, Bart Delobel en Fabien Pasquasy bij de mannen zich hier op toe leggen. Maar door het uitvallen van de laatst genoemde zal Nicolas Sillien hem in deze discipline vervangen. Bij de vrouwen zal Greet Oeyen zeker van start gaan.
De wedstrijd vangt aan om 10u smorgens en de winnaarstijd voor beide categorieën wordt rond de 25min geschat. Dat betekent waarschijnlijk dat het terrein zeer snel gaat zijn, want de afstanden bedragen 4.6km voor de vrouwen en 5.1km voor de mannen. Hierbij nog eens rekening houden dat het hoogteverschil voor beiden meer als 200m zal zijn.
Het verdere verloop van de WOC ziet er als volgt uit:

Sunday 30 July 10.00 Long Distance Qualification in Linå Vesterskov
Tuesday 1 August 09.50 16.50 sprint Qualification in Aarhus (Mindeparken)Sprint Final in Aarhus (Mindeparken)
Wednesday 2 August 14.00 Long Distance Final in Løndal/Addit
Friday 4 August 10.00 Middle Distance Final in Gjern Bakker
Saturday 5 August 13.30 Relay in Himmelbjerget

Maar laten we beginnen bij het begin en nog niet verder kijken dan onze neus lang is.

Startlijst

Volg de wedstrijd: Livezending via internet

8 Comments:

Een reactie posten

<< Home