De laatste post

Orienteering-news website

vrijdag, mei 18, 2012

Preview BK Fiets-O 2012

Minder dan een maand rest ons tot het BK Fiets-O 2012. Hoog tijd voor een preview van dit kampioenschap dat plaats heeft op zaterdag 16 juni 2012.

Het BK gaat dit jaar inderdaad in juni door, nadat het de voorbije jaren steeds in het najaar plaatsvond: de kans op beter weer (remember 2010) is in ieder geval al groter.

Plaats van gebeuren is het militair domein van Leopoldsburg. Alle types terrein zijn er te vinden, afwisseling troef dus. Inderdaad, snelle en brede boswegen worden regelmatig afgewisseld met verfijnde netwerken van smalle paadjes waar enkel héél alert oriënteren fouten kan vermijden. Als je dacht de Hechtelse Duinen te kennen: het ziet er anders uit aan 20km/u!

Omwille van de soms zeer fijne singletracks wordt een schaal 1/15000 gebruikt. De kaart is uiteraard getekend volgens 2010 MTBO normen zodat de berijdbaarheid van de wegen in vier types zal worden ingedeeld. Die berijdbaarheid wordt toch wel door het weer beïnvloed. Droog weer doet het WK-parcours van Koksijde verbleken bij de de zandwegen die dan op het militair domein te vinden zijn. Nattigheid heeft een beperkte invloed: de bodem absorbeert beter dan een spons. Off-track riding is strikt verboden.


Winnaarstijden voor de HOPEN zijn 110', voor DOPEN 90'.

Welk materiaal halen we voor dit soort werk uit het tuinhuis? Een cyclocrossfiets lijkt interessant maar misschien te nerveus. Een 29'er MTB lijkt ons het ideale wapen om hier de titel binnen te rijven. Denk ook aan lichte banden voor het vele bochtenwerk met een profiel dat zich niet vastrijdt in het mulle zand.

Inschrijven kan nog tot 4 juni via de club (voor leden van de federatie) of via lucheuninckx@skynet.be voor niet-leden (die uiteraard opnieuw heel welkom zijn).
5 Comments:

 • At 24/5/12 16:13, Anonymous Anoniem said…

  keurig werk Jef!

  De MTB fanaten zullen zonder twijfel in de watten gelegd worden. Ik kan helaas niet aanwezig zijn ten gevolge van de examens. Het had fijn geweest nog eens aan die 20km/u te geraken :)

  Wouter L.

   
 • At 4/6/12 08:47, Anonymous JefB said…

  Laatste dag om in te schrijven is maandag 4 juni!

   
 • At 6/6/12 20:32, Anonymous JefB said…

  Deelnemerslijst online: http://www.helga-o.com/start/index.php?lauf=290&bycat=1&mdv=0#Reg

   
 • At 10/6/12 22:18, Anonymous JefB said…

  Starttijden online:

  http://www.helga-o.com/start/index.php?lauf=290

   
 • At 15/6/12 11:34, Anonymous JefB said…

  Reminder: CC naar start: 4,5 km.
  Deelnemers moeten zich 10' voordien aanmelden.

   

Een reactie posten

<< Home