De laatste post

Orienteering-news website

donderdag, mei 17, 2012

Eoc middel: Nigli and Lundanes for the win

Vandaag werd op EOC de middel gelopen. De kaart was heel heuvelachtig en het terein zag er ook heel technisch uit. Bij de mannen was Thierry Gueorgiou de grote favoriet. Hij verscheen niet aan de start omwille van een kwetsure (ontsteking aan het scheenbeen). Hij kreeg hiervan al last tijdens tiomila en ook tijdens de kwalificaties speelde deze beslussere op. De finale van de lange afstand morgen, zal hij aan zich voorbij laten gaan. Hij keerde zelfs al terug naar St-Etienne om zich te laten verzorgen en klaar te geraken voor de WOC. Hierdoor lag het open wie zou winnen. Nordberg? Ikonen? Lundanes? Runesson? Hubmann?
Tijdens de wedstrijd werd het al zeer snel duidelijk dat Lundanes de sterkste was. Op bijna al de posten bergop (en dat waren er veel) nam hij tijd op zijn naaste concurenten. Hij liep op deze nationale feestdag zijn beste middle distance race ooit. Uiteindelijk was het Novikov die met meer als een minuut achterstand mee op het podium kroop. Waaler Kaas maakte er een Noors feestje van door als 3de binnen te komen.

Bij de vrouwen waren er vooraf maar 2 topfavorieten (Kauppi en Niggli).
Vroeg in de wedstrijd was het Kauppi die met een klein verschil voorlag op Niggli. In de technisch moeilijke zone maakte ze evenwel een klein foutje en had ze wat achterstand op Niggli. Niggli heeft haar voorsprong kunnen behouden en op het einde zelfs nog uitgebouwd. Een verassende 3de was de Russische Ryabkina, al gaf ze haar visitkaartje reeds af tijdens de kwalificaties van de lange afstand. Zweden was bij de vrouwen (in eigen land) teleurstellend 4de, 5de en 6de.

Morgen wacht er ons de finale van de lange afstand! Het belooft alvast een spannende wedstrijd te worden.

Kaart mannen
Kaart vrouwen
Resultaten mannen
Resultaten vrouwen
Gps-tracking mannen
Gps-tracking vrouwen

7 Comments:

 • At 17/5/12 20:48, Anonymous Anoniem said…

  - Thierry G. zou last hebben van een 'shin inflammation'

  - Zweedse vrouwen stellen toch niet echt teleur... plaats 4, 5 en 6: belovend voor de aflossing, en ook: Tove A. is pas 1e jaar senior, en dan reeds 5e worden...

   
 • At 17/5/12 20:51, Anonymous toon said…

  @annoniem
  Tove is nog laatste jaars junior :)

   
 • At 18/5/12 11:13, Blogger Frederik Loeckx said…

  In een thuiswedstrijd is voor de Zweden het podium de norm... Vele landen zouden een gat in de lucht springen met plaatsen 4, 5 en 6. Voor Zweden is het inderdaad een teleurstelling... Net zoals het verleden jaar een teleurstelling was geweest als TG in Frankrijk niet had gewonnen en zoals Zwitserland op de WOC dit jaar graag bovenaan op het podium zou eindigen.
  Maar de EOC is nog jong. Voor de grote naties wordt de rekening pas gemaakt na de aflossing.

   
 • At 18/5/12 11:18, Blogger dries said…

  wat zijn die belachelijke "shades" op de kaarten goed voor... nieuwe normen?

   
 • At 18/5/12 11:25, Blogger Toon Melis said…

  De shades op de kaart zijn er enkel op de gps-tracking dus niet op de echte kaart. Ze dienen om voor niet orienteurs te laten zien welke kant bergop is en welke niet.

   
 • At 18/5/12 11:26, Blogger dries said…

  WAAR zijn ze goed voor dus?

   
 • At 18/5/12 11:32, Blogger Toon Melis said…

  Dieptezicht in een kaart te crieëren. Ik vind ze niet zo slecht hoor :)

   

Een reactie posten

<< Home