De laatste post

Orienteering-news website

zaterdag, mei 17, 2008

Driedaagse van België - Lenteloop Turnhout

Nadat u vorige week werd overspoeld aan berichten bleef het gedurende deze week wat rustiger. We gaven u na een warme, vermoeiende maar uitstekend georganiseerde driedaagse van België even de tijd om op adem te komen. Maar deze schitterende organisatie verdient het niet om geen verslagje te krijgen.

Dag 1
Traditiegetrouw werd de start pas in de namiddag gegeven. De zon was dus al zeer aanwezig gedurende de wedstrijd en veel lopers kwamen dan ook uitgeteld binnen. Bij de heren toonde Fabien PASQUASY dat hij van zijn blessure verlost is en zijn snelle benen heeft teruggevonden. Hij won met een bonus van dik 2 minuten voor de duitser FRIEDRICHS Bjarne. De laatste podiumstek werd ingenomen door ERDINGER Fabrice, die deel uit maakt van de franse militaire ploeg.

Bij de dames was het de zweedse BORG Katarina die aan het langste eind trok. Enkele jaren terug verbleef ze nog een tijd in Wallonië. Dit was duidelijk te merken aan de puike resultaten die zijzelf, haar man en zoon boekte gedurende de driedaagse.
Op de tweede plaats eindigde de winnares van de sylvester 5-daagse SEMAK Masha. De derde stek ging naar de duitse SIHVER Wiebke.

Resultaten dag 1
Kaart Heren elite en Dames elite

Dag 2
Voor etappe 2 kregen de lopers nog wat extra afstand voorgeschoteld. Vanwege de weinige recuperatietijd ten opzichte van etappe 1 werd het een ware uitputtingsslag.

Ook vandaag toonde de in Namen wonende Fabien PASQUASY zich de snelste gevolgd door GIRSCH Nicolas op 7'30". Ook FRIEDRICHS Bjarne stond opnieuw op het podium, op de derde plaats.

Ook bij de dames zelfde winnares: Katarina BORG. Gevolgd door de finse VIERIKKO Annamari en WINKLER Marie werd derde.


Resulaten dag 2
Kaart heren elite en dames elite

Dag 3
Gedurende etappe 3 toonde de twee grote slokops medelijden met de rest. Ten opzichte van dag 1 en 2 waren de kaarten ditmaal niet getekend door het sterke duo uit Oekraine, Orest Kotylo en Bogdan Stramyk. Naar mijn ervaring was dit ook te merken aan de kaart.

Bij de heren was het de nederlandse rus Serge(y) Fedothenko (ik meen dat hij zelf nog steeds H-20 mag lopen) die overwinning mocht meenemen richting Nederland. BASTIN Michel eindigde tweede en kon zich via een sterke driedaagse alsnog kwalificeren voor WOC. De derde plaats ging naar eindwinnaar Fabien PASQUASY.

Ook bij de dames kregen we een andere dame op het hoogste schavotje. SEMAK Masha uit Oekraine won voor OEYEN Greet en WINKLER Marie.

Resulaten dag 3
Kaart heren elite en dames elite

Eindresultaat

Lenteloop Turnhout

Bert Mertens bood woensdag een eerste kans aan om de benen los te gooien of al eens terug te testen. Op een snel parcours was het Frank Buytaert die met een zeer sterke tijd won. Hij werd op bijna 5 minuten gevolgd door het Trol duo Hendriksson (baanlegger voor nationale 3 te Oirschotse heide) en Franssen Winston.

Bij de dames won Kim Steegen voor Hilde Krols en BRUYNSEELS Godelieve.

Resulaten
Kaart omloop 1

8 Comments:

 • At 17/5/08 20:40, Anonymous Niels-Peter said…

  De achternaam van Serge moet Fedothenko zijn.

  Een uitstekende prestatie van Serge op de 3e wedstrijd dag. Serge is nog een junior en voor hem was deze 3-daagse een selectie om voor Wit-Rusland uit te komen op de JWOC komende zomer.

  zie ook ultimate-orienteering.com voor verslag van de 3-daagse.

   
 • At 17/5/08 20:53, Anonymous Anoniem said…

  hoe komt het dat hij momenteel in nederland verblijft? is het zeer tijdelijk of gaat het over langere termijn?
  en heeft hij het jwoc team gehaald?

   
 • At 17/5/08 21:12, Blogger Niels-Peter said…

  Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   
 • At 17/5/08 21:13, Anonymous Niels-Peter said…

  Momenteel is hij bezig met een 'basis' studie om volgend jaar te beginnen met een studie in NL.

  Of hij het JWOC team heeft gehaald is mij nog niet bekend.

   
 • At 18/5/08 01:44, Anonymous Desmond said…

  Mooi verslagje!
  Al is op het forum van Ardoc te lezen dat Michel Bastin dag 3 wel veel beter getekend vond. Van hem mogen alle kaarten door Belgen getekend worden.
  En voor mij persoonlijk, kon ik de kaart op dag3 ook een stuk beter lezen.

  Forum Ardoc

   
 • At 18/5/08 19:57, Anonymous Serge Fedothenko(Fedatsenka) said…

  Qua achternaam.
  IN de passport staat Siarhei Fedatsenka(Сяргей Федаценка)Dat is in het WIT-Rusisch. Echter in Wit-Rusland praat iedereen russisch. Dus in het russisch is mijn naam Serge(y) Fedothenko (Сергей Федотенко). Dus voor internationale wedstrijd moet ik natuurlijk de naam wat in de passport staat opgeven, maar voor de rest ben ik Serge Fedothenko. Is het een beetje duidelijk?
  Zoals Niels-Peter zei ben ik hier (in Nederland) voor de studie.Ik zal nog 6 jaar studeren. Als alles goed zal gaan dan zal ik ook zes jaar serieus trainen.

   
 • At 18/5/08 20:32, Anonymous Michel Bastin said…

  Hi,

  Just two little precisons, which are not totaly correct in my point of view:
  1. On the ARDOC Forum, I don't say that the map of day 3 is better, but that I preferred the way it was drawn. One the first two days, I had many problems in reading the details, there where perhaps too many for a 1/15 000 scale. And as we are still searching for a map drawer for the 3 days 2010, I ironically said, that we could also take Belgian ones :-)

  2. I'm not 100% sure, but I don't think that the belgian 3 days were taken into account for the WOC selections.

  As I'm writting my first comment on this blog, I want to congratulate all the contributors for the very interesting articles, this site is definitely one of my preffered readings!

   
 • At 18/5/08 21:00, Blogger Niels-Peter said…

  @ Serge; duidelijk verhaal :-)

  Wouter wees mij gisteren ook al even op het feit dat eigenlijk een 'dubbele' naam hebt.

   

Een reactie posten

<< Home