De laatste post

Orienteering-news website

donderdag, augustus 23, 2007

Finales Lange - en Middellange afstand

Middellange afstand


Gisteren (woensdag) vond de finale van de Middellange afstand plaats.
Bij de heren was het de gedoodverfde favoriet Thierry Gueorgiou die nog maar eens aan het langste eind trok. Hij troonde zichzelf in 2003, 2004 en 2005 ook al koning op deze afstand. Enkel in 2006 moest hij de zege aan de Noor Holger Hott laten. Maar woensdag stelde hij weer orde op zaken.

De wijze waarop de Fransman naar zijn zege liep was indrukwekkend. Ik denk dat we zelfs mogen zeggen dat hij het op simone niggli's manier deed. Met een zelden geziene bonus van 2 minuten op de Fin Tero Fohr was hij nog maar eens de grote man. De resterende podiumplaats was voor de Rus Valentin Novikov. De Noorse Nederlander John Are Myhren liep naar een zeer sterke 6e plaats. Uittredende wereldkampioen Holger Hott moest dit maal tevreden zijn met een 15e stek. Ons land werd niet vertegenwoordigd in deze A-finale.


Ook bij de dames geen verrassing. Simone Niggli liep naar haar 11e individuele wereldtitel. Haar bonus was kleiner als vorig jaar. Het lijkt erop dat haar concurrentes richting haar niveau sluipen. Er beloven dus mooie tijden aan te komen bij de dames (misschien in tegenstelling tot de heren?).
De Finse Heli Jukkola en Noorse Marianne Anderssen liepen naar een tweede en derde plaats.

Resultaten Middellange afstand
Fotos
Omloop Dames en Heren


Lange afstand

De volgende finale die op het programma stond was de lange afstand. Hier was het voor ons Belgen uitkijken naar de prestatie van Fabien Pasquasy. Ook was het een vraagteken of titelverdediger Jani Lakanen zijn nummer van Denemarken vorig jaar kon overdoen.

Nog voor de start bleek dat dit niet het geval ging zijn vermits Jani Lakanen (nr 1 van 2006) en Marc Lauenstein (nr 2 van 2006) niet aan de start verschenen.
Van deze afwezigheid profiteerde de jonge Zwitser Matthias Merz. Hij haalde het met een bonus van 4 minuten op de kampioen van 2005, de Rus Andrey Khramov. De derde stek ging naar O-Ringen laureaat Anders Nordberg. De brede fin Mats Haldin viel net naast het podium.
Onze landgenoot Fabien behaalde ondanks zijn fysiek vermoeidheid een zeer sterke 23e plaats. Ik denk dat hijzelf en zijn landgenoten hier fier op mogen zijn. Proficiat Fabien / félécitation Fabien / congratulations Fabien.

Bij de dames gebeurden er iets onverwachts. Simone werd verslaan en kon dus haar beoogde 4 wereldtitels op alle afstanden vergeten.
Het waren de Finse landgenoten Minna Kauppi en Heli Jukkola die met exact dezelfde tijd op het hoogste schavotje staan. Simone zelf werd derde op 1min 30sec van haar concurrentes.

Officieuze resultaten lange afstand
Meer info op de woc 2007 site

13 Comments:

 • At 23/8/07 15:02, Anonymous witte said…

  WOW FABIEN, PROFICIAT!!!

   
 • At 23/8/07 15:31, Anonymous Anoniem said…

  werd Mats Haldin niet vierde?
  ik dacht dat het brons voor noorwegen was met Anders Nordberg...

   
 • At 23/8/07 15:42, Anonymous Mitch said…

  Congratulations Fabi!

  A great run

  Bastinet

   
 • At 23/8/07 16:34, Anonymous Dirk said…

  Knappe prestatie ,Fab. Een beloning voor een winter keihard trainen.

   
 • At 23/8/07 17:08, Anonymous mash said…

  amai, in 38°

   
 • At 23/8/07 17:31, Blogger Heun said…

  Knappe prestatie Fabien, "cool" blijven in zo'n steppetemperatuur is niet makkelijk. M&M klopte mijn favoriet Khramov (hij is thuis op de steppe), maar desalniettemin chapeau.
  Leuke wedstrijd bij de vrouwen overigens met wisselende kopposities op het einde van de wedstrijd en de finse vrouwen laten zien dat er meer is dan het zwitsers fenomeen. Heli Jukkola dartelde hier in '97 trouwens al over de limburgse vlaktes tijdens de Jwoc.
  Georgieou begint stilletjes aan Federiaanse proporties aan te nemen, hij laat z'n overwinningen makkelijk lijken, maar dat zullen ze zeker en vast niet zijn.

   
 • At 23/8/07 17:57, Anonymous Winnie said…

  idd,
  nordberg op 3
  foutje zal worden rechtgezet.
  was het artikel aan het typpen toen hij wel aangekomen was maar wss nog niet op de voorlopige lijst stond
  mvg winston

   
 • At 23/8/07 18:02, Anonymous Anoniem said…

  http://2007.woc2006.dk/photo22/index.files/p0000244.jpg.htm

  looking sexy :-)

   
 • At 23/8/07 18:44, Anonymous Anoniem said…

  men expected winning time: 90min
  merz ran 104 min
  women expected winning time: 70min
  kauppi and jukkola ran 80 min.

  Jan Zazgornik, the austrian man who didnt want to do the epo test on world cup event in sweden ran yesterday the 19th time in middle final.

  Defending World Champion Jani Lakanen FIN will NOT be starting today. Reason not known. => strange situation

   
 • At 23/8/07 18:48, Anonymous Anoniem said…

  Bad news for the Swiss - Marc Lauenstein, silver medallist in both Denmark last year and Japan before, has withdrawn from the race because of a bad stomach - he has been suffering for a couple of days now.
  Weltzien same problem, probaly Lakanen too?

  looks like the food is not on the same level as the athletes should perform

   
 • At 23/8/07 21:13, Blogger dries said…

  I expect Fabien Pasquasy to be in top 15 of middle distance and long distance (not sprint) next year.

  Fabien, congratulations

   
 • At 23/8/07 22:44, Anonymous Fabien Pasquasy said…

  Thanks to all for your congratalutions.

  Better legs than in qualification races (I was probably a bit sick in sprint qual -> had to give up the model event last Friday because of stomach problems). A lot of runners have been sick (bad food condition and I don't speak about transport).

  Anyway staying positive is always the best way. I started quite slowly but didn't do any mistakes in the first part (so I'm among the really best in first radio). So working well technically is always important even if you're not pushing at your maximum.

  I only lost 4min30 maximum in the longest WOC long distance ever. The heat was also extreme +38°c and many had to give up.

  Therefore I'm very happy and it lost the frustation from middle distance which was my goal.

  Waiting for the relay now (1-me 2- Etienne and 3- Joosty Joost new nickname ;-)) ).

  Thanks again

  Fabien

  PS: Dries -> maybe your expection are a bit too high. But I will start the preparation in October with a TC in CZE in Micha Smola place (team mate from SNO).

  PSS: Jani Lakanen is injured

   
 • At 24/8/07 07:58, Blogger jeroen vdK said…

  if you listen to th audio file again, you have to listen from the 21st minute.Fabien was in the lead..on the 1st radio control

  great to hear that..

  keep the good attitude and ..good luck for the relay
  1-fabi 2- tinou and 3- Joosty

  Go Belgium

   

Een reactie posten

<< Home