De laatste post

Orienteering-news website

zondag, april 15, 2007

Regionale Zilvermeer

Vandaag stond er een sprintregionale op het Zilvermeer op het programma. Op hetzelfde moment ging de Triolon door, maar dat evenement verdient zijn eigen artikel.

ZilvermeerHet terrein rondom de ex-zandgroeve bestaat niet alleen uit supersnel doorloopbaar bos. Het zware zand rondom de vijver is berucht door de welbekende veldloop. Hier werd al direct na de start gebruik van gemaakt om de lopers nog voor ze goed en wel bezig waren al ernstig vermoeid te maken, als je tenminste niet voor de omweg langs het strandgebouw koos.

De A-omloop werd gewonnen door Dirk Goossens voor Jeroen Hoekx op 7 seconden en Tomas Henriksson op 2'35, die 1 seconde voorsprong had op Thomas van der Kleij, die op zijn beurt 2 seconden sneller was dan Winston Franssen. Franssen, terug op competitiegewicht, liet zich een mooie vierde plaats in de laatste spurt door het losse zand afsnoepen, maar toonde zich desondanks klaar voor tiomila. Club Trol is duidelijk de te kloppen ploeg voor deze wedstrijd, aangezien ook Goossens en Henriksson lid zijn van dit ijzersterk tiental.

Op de zesde plaats zien we kennelijk nog een troller. Frank Buytaert liet zich als nieuwkomer met een tienbeurtenkaart opmerken met enkele goede resultaten en bevestigde ook vandaag weer met erg snelle splits. Als zijn clubkeuze inderdaad Trol is, mag Trol zich op nog een sterke aflossingspion verheugen.

Bij de dames ging de zege naar Miek Fabré, voor Greet Oeyen en Veerle Tulleneers. Ondanks een week rust na de juniorstage in Zweden, waarvoor we graag doorverwijzen naar het weblog van Jeremy Genar, liet Miek Greet en Veerle letterlijk in het zand bijten.

Over de A-omloop zijn wel wat dingen te vertellen. Van post 12 naar post 13 bleek de snelste wegkeuze kennelijk door het water te zijn. Post 12 stond fout, te veel naar het oosten, volgens mij aan de begroeiingsgrens van het kleine gele stukje. Post 26 leek mij ook fout te staan, volgens mij de insprong te vroeg. In een secondenslag als vandaag, zijn dat bepalende factoren in een wedstrijd en dat is spijtig.

In de B-omloop was de dagzege voor Wim Hoekx, nog steeds goed op dreef als H50 en onbedreigd naar de zege gelopen vandaag. Hij had slechts op twee benen niet de snelste tussentijd, een prestatie op zich. Bij de dames won daar Katri Haataja van ASUB, uit het verre Brussel naar Mol gekomen om door het zand te crossen.

De C-omloop in dit stralende lenteweer tenslotte werd gewonnen door Francois Veragten en Charlotte Theys.

3 Comments:

Een reactie posten

<< Home