De laatste post

Orienteering-news website

maandag, april 09, 2007

Paascross Baeckelandt

Op paasmaandag vindt traditioneel de paascross in Leopoldsburg plaats. Al even traditioneel is dat de kaart van dienst Baeckelandt is, als CC is er traditioneel de kantine bij de visvijvers en elke deelnemer krijgt één of meerdere paaseitje(s), wat ook al een traditie is.

Baanleggers van dienst waren Vladimir Geldof en Dirk Maes. Voor Vladi was het de eerste keer dat hij een baanlegging deed en wij hopen dat baanleggen voor hem een traditie mag worden, want er was zo goed als geen kritiek op zijn werk. Wat er wel was, waren een zevental omlopen met voldoende variatie, wat zeker niet eenvoudig is op zo'n kleine kaart. Mijn eerste gedachte bij het zien van wat te wachten stond was: "10 km op Baeckelandt, dan zie ik alles wel een keer of 5". Niets daarvan, op geen enkel moment kreeg je het gevoel "hé, hier ben ik al eens geweest".

Ondanks de sterke concurrentie van de driedaagse in Nederland waren er nog 235 deelnemers die van het goede weer kwamen genieten. De volledige uitslag is ondertussen al op zijn vertrouwde plaats te vinden.

De A-reeks (kaart) werd bij de heren gewonnen door ondergetekende, net voor Yves Briers, die sterk van start ging, maar op het einde wat te kort kwam. Bij de dames ging de zege onbedreigd naar Kerstin Buchacker. De B werd gewonnen door Stefan Wils, die snelle mannen als Dirk Deijgers en Guido Verdeyen vooraf ging. Bij de dames won daar Veerle Tulleneers voor Miek Fabré, net terug van de juniorstage in Zweden. Collega-junior Saartje Sallaerts won met ruime voorsprong de C. In de heren C was de zege eveneens onbedreigd voor Wim Hoekx, nochthans niet in topvorm en sukkelend met zijn knie. Zijn voornaamste concurrentie was Georges Deferme, als H60 toch nog kilometers aan het vreten. De D werd gewonnen door Rudy Cantre en Sien Verdeyen. In de E stonden Michel Ooms en Greet Roggeman op het hoogste schavotje, net zoals Annelore Wens en Freek De Jonghe in de F. De F+ tenslotte werd gewonnen door Glenn Wijshof en Charlotte Theys