De laatste post

Orienteering-news website

donderdag, april 12, 2007

3 daagse van Holland

Van 7 tot 9 april vond in Harderwijk en omstreken de 3 daagse van Holland plaats. Minor en Hoc '93 zetten samen een prachtige 3-daagse neer.

Zo werd er buiten de klassieke wedstrijden ook nog een nachtsprint en surprise-OL (iets met gps waarvan ik de spelregels niet juist ken) aangeboden. Naast al dit leuke sportieve was er ook een wedstrijdrestaurant aanwezig. Vermoeid moeten winkelen en koken na je wedstrijd was dus niet nodig.

Ook de wedstrijden zelf waren top. Er werden drie interessante terreinen gevonden waarin het bos goed doorloopbaar was (op bepaalde door de storm getroffen stukken bos na). Ondanks deze goede doorloopbaarheid moest er aandachtig georienteerd blijven in het vele kleine relief.

Dag 1 vond plaats op de kaart Havelte West. Voor de elites was dit de enige lange afstand op het programma van de driedaagse. De overwinning bij de H21E ging naar Jan Gilot die de 10 900m in 58'02'' aflegde. Bij de dames legde Maja Rothweiler hun 8 500m het snelste af.

Dag 2 werd gelopen op de kaart Stroe. Extra moeilijkheid was dat er niet met voorstart werd gewerkt. Hierdoor vertrok menig orienteur verkeerd. Uiteindelijk was het de zieke Fabien Pasquasy die dit maal aan het langste eind trok. Bij de dames ging de zege naar ARDOC-moeder Aline Hermans.


Dag 3 stond er weer een middellange afstand op het programma (net als dag 2). Dit was tevens een world ranking event. Met Beekhuizerzand kregen de elites een prachtig decor om hun duel uit te vechten. Bij de heren was het net als dag 1 Jan Gilot die de overwinning wegkaapte. Ook de totaal zege ging naar Jan. Bij de dames had Ines Grunau met succes gepiekt naar de WRE. De twee voorafgaande etappes liep ze nog in de D21A klasse.

De website i-ol.nl leverde mooie beelden van de 3 daagse. Elke dag werd er een video-reportage gemaakt met beelden uit het bos en aan de Finish. Wouter Foppen deed intressante interviews met oa. Jeremy Genar, Johan Goubeau en Fabien Pasquasy. Neem ook een kijkje op hun website voor foto's, verslagen en forum topics.

Fabien Pasquasy - Geïnterviewed door i-ol TV

Over het komende seizoen zei Fabien het volgende voor de i-ol camera:
-The first goal is not to be injured. :-) No, I am joking. But my goal is to be maybe in top 25 in both middle and long distance at the world champs.

Voor meer verslagen en info verwijzen we u nog graag naar:
de website vd 3-daagse
Jeremy's verslag

5 Comments:

Een reactie posten

<< Home