De laatste post

Orienteering-news website

woensdag, december 27, 2006

Sylvester Day 2

Vandaag heette de jongste Vlaamse club Borasca ons welkom in Feestzaal Esperanza in Zutendaal nabij het recreatiedomein "De krieckaert". Alles was tiptop in orde. Voor de kleinsten was er een Labyrint-OL. Er waren wat minder deelnemers dan gisteren, maar dat lag voornamelijk aan het lager aantal daginschrijvingen.

De wedstrijd werd gelopen op een vrij nieuwe kaart 'De Roeler'. Deze kaart was vooral spek voor de bek van de snelle lopers. De wegkeuzes beperkten zich hoofdzakelijk tot de beslissing 'steek ik door, of loop ik rond'. Gelukkig kon je op één van de vorige posts op deze website lezen wat theoretisch de beste keuze is. Uit vergelijking van tussentijden bleek dat rondlopen zeker niet altijd het snelste was. Maar om de benen te sparen (van schrammen) was dit voor velen toch de enige keuze. Het mooiste stuk was een stevige flank in het zuidwesten van de kaart, helaas vonden de braamstruiken dat ook.

Niettemin was het spannende strijd met nieuwe winnaars! In de D21 won dit keer Kirti Rebane (Estland) met een kleine minuut voorsprong op de winnares van gisteren, Lena Gillgren (Zweden). Veerle Tulleneers was vandaag eerste Vlaamse op de derde plaats. Miek Fabré gaf forfait vandaag, vermoedelijk had ze nog te veel last aan haar voet. Gisteren won de Noor Jarl Magnus Berge overtuigend met een ruime voorsprong, vandaag moest hij echter heel verrassend drie minuten toegeven op de Fin Toni Louhisola die op de eerste dag slechts de 13e plek behaalde. Tomy Janssens haalde met zijn snelle benen de derde plek binnen. In de spannende reeks van H40 speelde men vandaag haasje-over. Guy Tirez won met 1 seconde van Bart Mellebeek verschil de tweede etappe. Guido Timmers volgt op 20 seconden zodat na twee dagen de verschillen nog zeer klein blijven. In de jeugdreeksen valt eens te meer de hegemonie van Omega op met overwinningen in D-10, D-12, D-14, D-16, H-10 en H-12. Jeremy Genar en Yanick Michiels (H-16) spelen ook al tweede dagen een secondenspel, vandaag was Jeremy de sterkste met een snelle 5'50"/km.
Op de foto's zie je de winnaar en winnares van H21 en D21.

photo: pwt.org & orienteering.org
resultaten

2 Comments:

Een reactie posten

<< Home