De laatste post

Orienteering-news website

maandag, september 25, 2006

Orientatie in Antwerpen Centrum


Een interview met één van de organisatoren: Peter Bleyens

Wat hebben jullie vorige week precies gedaan? Hoe geef je een initiatie zonder iof-kaart?

In het teken van de auto vrije binnenstad in Antwerpen is er een groot sporthappening georganiseerd door de sportdienst en Bloso van Antwerpen. Zij hebben 27 federaties gecontacteerd om hier aan deel te nemen. VVO is hier meteen op ingesprongen en Trol heeft dan een stadskaartje (kaart) gemaakt speciaal hiervoor.We hebben een labyrintoriëntatie
gehouden (kaart).
Eender welke vorm van kaart is te gebruiken voor oriëntatie, maar zoals bij elke kaart moet er het noorden aanwezig zijn. De basisprincipes die worden uitgelegd zijn: kaartoriënteren, kaartcontact en herkenninglijnen.Het grote voordeel van oriëntatie op kleine ruimtes is, wanneer je voor de eerste maal met de sport in aanraking komt, je niet verloren kan lopen en er steeds iemand is die je kan helpen wanneer het moeilijker gaat.

Hoe was de opkomst?

Op het labyrint hebben wij vooral kinderen gehad en was het aantal rond de 250.Op de stads-ol een 50 tal personen waaronder een 15 nieuwkomers.

Wat waren de reacties?

Zeer positief en voor diegene die de stads Ol gedaan hebben werd er al gevraagd om hier indien mogelijk het BK sprint te organiseren.

Heb je zelf één van de andere sporten geprobeerd?

Daar hadden we jammer genoeg de tijd niet voor

Voor herhaling vatbaar?

Zeker weten

Dit was dus zeker een geslaagde organisatie. En nu maar hopen dat al die 250 kinderen de oriëntatiemicrobe te pakken hebben gekregen.

9 Comments:

Een reactie posten

<< Home