De laatste post

Orienteering-news website

zondag, oktober 25, 2009

Winteruur, Hoekxtijd

Winterkoning Jeroen Hoekx heeft voor een 2e keer op rij oro-hydro cross (tevens meetellend voor WC klassement) gewonnen.

(archieffoto, een scherpe Jeroen Hoekx op O-ringen 2003, naast hem Jelle Bakelants)

Hoekx legde gedurende 52' een verschroeiend tempo op. Geert Simkens werd tweede in 53'. Omega-ster Bart Delobel maakte het mooie podium compleet met een strakke 54'.


Het verhaal van Herfstwisselbeker is vrij klassiek. Met een interval van 2' wordt het geweld vanaf het vertrekpunt gelost. Groepjes-vorming is door de jaren heen een steeds wederkerend fenomeen. Vandaag liep het niet anders.


Bij de dames bevestigde Greet Oeyen haar status als technisch zeer vaardige loopster. Ze ging in een tijd van 52' met de bloemen aan de haal. Omegask Miek Fabre legde beslag op de tweede stek. Een andere omegask, de talent volle Sien Verdeyen, werd zeer eervol derde.


Herfstwisselbeker


Titelverdediger en topfavoriet Omega won wederom. Elke Verdeyen en Leen Wouters gingen in hun leeftijdscategorie met de overwinning lopen. Ook hun overige ploegmaten, Bart Delobel, Guido Verdeyen en Miek Fabre presteerden zeer regelmatig.
Trol moest zicht tevreden stellen met de 2e stek. Zowel Andis Laveikis, Wiet Laenen en Dieter Marinus wonnen hun reeks (om onduidelijke rede kreeg Wiet op VOORLOPIGE resultaten toch slechts 988ptn). Ken Peeters en Lieve Geens verging het minder succesvol. Een late wissel op de dag zelf bleek TROL de overwinning te kosten.


Resultaten
Tussentijden

9 Comments:

 • At 25/10/09 17:47, Blogger JeroenH said…

  Welke foto's komen er de volgende weken nog allemaal boven uit het o-watcherarchief?

  Over de wedstrijd van vandaag moet wel gezegd worden dat de KOL-clubgenoten Simkens en P. Hendrickx wel het hoogste tempo ontwikkelden en de ploegentactiek slim speelden door W. Hendrickx door het duo Delobel-van der Kleij te laten inhalen om zo de concentratie van die ploegen te laten verstoren. Tevergeefs :-)

   
 • At 25/10/09 19:11, Anonymous Anoniem said…

  ivm die fotos, ik heb er nog wel aardig wat in de folder 'J. Hoekx'.
  Als je deze winter als een kanibaal te werk gaat nemen wij zo extrasportieve wraak ;-)
  Winston

   
 • At 25/10/09 19:51, Anonymous jan d said…

 • At 26/10/09 09:45, Blogger dries said…

  splits omloop 1?

   
 • At 26/10/09 11:33, Anonymous Anoniem said…

  De blijde boodschap van de interclub (omloop 1) was toch vooral dat gebleken is dat er naast El Winnie nog mensen zijn die niet klakkeloos volgen :-) Het stelletje Drie Musketiers WH, DVdK en ondergetekende splitsten vaker dan in de gemiddelde aflossing met barokiaanse forking :-)

  Bart D.

   
 • At 26/10/09 15:40, Blogger dries said…

  Zou mooi zijn onze GPS-routes naast elkaar te leggen...

  Ben niet akkoord met het artikel, volgens mij was Bart Delobel wel degelijk de snelste vogel gisteren, alleen fladderde hij soms wel eens in het rond.

  Dat het een echte strijd was kwam tot uiting aan post 22. Alwaar Bart en Wannes stilletjes wegslopen toen ik de post op een metertje of 2 passeerde.

   
 • At 26/10/09 19:35, Anonymous jan d said…

  omloop 1 is nu ook ter beschikking in de splits.

   
 • At 26/10/09 23:18, Anonymous Anoniem said…

  Dries, de beentjes brachten me in een roes waardoor het belang van de kaart me wat ontging. De beentjes zeiden dat alles wel goed zou komen. :-)

  Bart

   
 • At 29/10/09 19:25, Anonymous Jelle B said…

  Amai, dat is een uit de oude doos.. Maar legendarische jachtstart in de o-ringen!

   

Een reactie posten

<< Home