De laatste post

Orienteering-news website

zondag, april 13, 2008

Flemish District championship Sprint

Today the district championship Sprint distance took place in the north of Belgium. Some good runners were absent, because they participated on a new map in the south. The review about that Hocup will be published in future on this website. Also the winner of the championship last year (Jan Gilot) was absent.
Finally it was Bart Delobel (returned from a trainingscamp in Scandinavia) who took the victory. This season (EOC and WOC) he will focus on sprintdistance, so this was a good test. He was more than 30 seconds faster than Frank Buyaert. Jan Oeyen and Desmond Franssen (who won the championship already in 2005) run the same time and became both 3th.
In the womens class Kim Geypen took an easy victory. She won with a big margin and was faster than Saartje Sallaert and Katrien Bruyninckx.

Results
Splits
Map (an old edition)
Pictures

Nederlands

Vandaag (zondag 13 april) vond in het provinciaal domein van Hofstade het Vlaams orientatiekampioenschap Sprint plaats. Wouter Leeuws was de baanlegger van dienst en probeerde met enkele wegkeuze-benen het de deelnemers wat moeilijk te maken op deze super snelle kaart.
Uiteindelijk was het Bart Delobel die de snelste was en bewijst hiermee klaar te zijn voor de sprint op EOC eind mei. Vorige week in Complex Zuid koos hij niet voor niets voor de B-omloop om zich hierop voor te bereiden. Uiteindelijk was het Frank Buytaert die naar de tweede plaats liep. Ook hij was een gelukkig man en noemde zijn seizoen nu al geslaagd met een een medaille op een kampioenschap. Op de derde plaats eindigde Jan Oeyen in dezelfde tijd als Desmond Franssen.
Bij de dames was het Kim Geyepen die de anderen te vlug af was. Op ruime afstand volgde Saartje Sallaerts als tweede en Katrien Brunyinckx vervolledigde het podium.
Ook opvallend was dat Trol een nieuwe transfer heeft binnen gehaald, namelijk de winnaar van de long difficult. De fin Muikku Anssi verdedigt vanaf nu onze kleuren, vertelde een trotse ondervoorzitter. Verder had diezelfde W. Vervoort nog wat gegoogled en wist hij te vertellen dat de boomlange Fin vorig jaar 52e eindigde op tiomila met Anttolan Urheilijat, maar zelf een 36e legtime liet noteren. Dit belooft voor het BK aflossing in 2009.

Resultaten
Splits
Kaart (een vorige editie)
Foto's

3 Comments:

Een reactie posten

<< Home