De laatste post

Orienteering-news website

dinsdag, juni 27, 2006

Preview Nationale 3

Zondag staat de derde nationale topwedstrijd op het programma. Krijgen we een derde winnaar of zal één van de twee vorige winnaars kunnen bevestigen door ook deze wedstrijd op zijn palmares te schrijven? Alhoewel dit voor Pieter Hendrickx een mission impossible zal worden. Het is een interessante test voor het vormpeil van de WOC lopers in te schatten. Anderzijds zullen ze moeten tonen aan enkele geprikkelde concurrenten dat zij hun selectie verdienen.

De laatste post geeft voor u al eens het voorlopige nationale criterium weer:
1 HENDRICKX Pieter 55
2GILOT Jan 52
3VAN DER KLEIJ Th 38
BASTIN Michel 38
5PASQUASY Fabien 30

Twee leden uit dit snelle gezelschap zullen niet aan de start verschijnen. Het ideale moment voor de nabije achtervolgers om toe te slaan. Leider Pieter Hendrickx heeft voor nog onduidelijke rede afgehaakt. Rede tot paniek voor de coach? Ook potentiële WOC-loper Michel Bastin heeft forfait gegeven. Het regelmatigheidscriterium zal er dus drastisch anders uitzien na zondag.

Wie mogen we verwachten zondag?
Vanwege het toch heuvelachtige karakter van het zuidelijke deel van het belgenland schuiven we de mannen van de streek naarvoor. Hierbij denken we in de eerste plaats aan Fabien Pasquasy (alhoewel hij sedert Jukola sukkelt met een blessure). In zijn schaduw staat Nicolas Sillien die toch eens zijn WOC selectie moet/mag verklaren.
Andere favoriet is Jan Gilot. Hij presteerde op een zeer constant niveau op de nationale wedstrijden dit seizoen, alhoewel critici hem in twijfel trekken na zijn mindere driedaagse van België. Zijn KOL collega Geert Simkens kan ook steeds verbazend uit de hoek komen. Er is echter bitterweinig geweten over zijn recente trainingsactiviteit.
Nog vragen waar we met zitten is hoe studenten Thomas en Jeroen Van der kleij, Ken Peeters (die tijdens de afgelopen examenperiode veschillende malen in de lokale kebabzaken werd gespot) en Joost Talloen hun examens hebben verteerd.
Ook Yves Briers maakt zijn debuut bij de grote jongens dit seizoen. De geruchten doen de ronde dat de talentenvijver van SLOK de examens net zag als een ideale trainingsperiode. "Het geschikte moment om stevig te trainen" aldus coach J. Hoeckx. Echt een verrassing mag Yves' debuut dus niet zijn.
Laat deze heren het zondag maar ondereen uitvechten.

In de schaduw van deze jongens zal in de H21 reeks ook een derde strijd geleverd worden.
Leider Desmond Franssen meldde ons dat hij ging trachten zich nog eens serieus op te laten. Maar zijn conditie is na weken sukkelen met een knieprobleem ver zoek. "Maar hopelijk zijn de posten zondag zoek voor de anderen" aldus de leider met een knipoog richting zijn technische trainer J. Hoeckx.
Wie is dan wel favoriet numero uno? Ik schuif eerder een duo naar voren. De omega ploegmaten Roel van de Moortel en Tomy Janssens toonde al eerder wat ze kunnen en krijgen dus de druk op hun schouders.
Verder is de vraag in hoeverre het eeuwige talent Julien Goubeau is voorbereid. Kan hij de draad terug oppikken na zijn successen van 5 jaar terug?
De concurrenten vonden ook dat Winston Franssen niet mocht ontbreken in dit rijtje maar hij wou hier zelf niet van weten. "Neen, mijn terrein niet. Zondag geen ambities, maar over enkele maanden in de Weyervlakte wil ik er wel staan". Na deze woorden zagen we Jeroen van der kleij lachen in het vuistje en glunderen over zijn negatieve uitlatingen van de dag ervoor. Het was duidelijk te zien dat Winston Franssen was geprikkeld door deze uitlatingen vanwege zijn vriend.
het oordeel? Dat krijgt u na zondag.

Succes alleszins en dat de beste orienteur mag winnen.

8 Comments:

Een reactie posten

<< Home