De laatste post

Orienteering-news website

zaterdag, mei 12, 2012

Fabre and Michiels take victory in GP Melis

Woensdagavond was het in Heidehuizen tijd voor een (in België uitzonderlijke) massastartwedstrijd. Bijna alle favorieten stonden aan de start en in totaal waren er zelfs meer dan 80 atleten komen opdagen. Net zoals tijdens tiomila stonden de zenuwen tijdens de start gespannen en vertrok iedereen tegen een verschroeiend tempo. Vooral Thomas van der Kleij legde er direct de pees op. Maar al tijdens de start bleek duidelijk hoe sterk Michiels was. Op zijn Herijgers-Groenendaels spotte hij eens met T. Van Der Kleij tijdens de spurt naar het bos toe (enkel het schouderklopje kwam er net niet).

Het was uiteindelijk ook Michiels die na de eerste lus de leiding had genomen. Na de eerste lus bedroeg zijn voorsprong 5 seconden op D. Franssen en E. Leeuws, maar tijdens de volgende twee lussen bouwde hij die verder uit. Zo kon hij comfortabel aan de finale lus beginnen en gecontroleerd uitlopen. Hoewel hij met een ruime voorsprong won (+1 minuut) categoriseert hij deze wedstrijd op zijn blog onder 'training'. Voor de 2de plaats bleef het wel spannend. In de laatste lus vormde zich een groepje met Leeuws-Lubina-Franssen en Peeters. Samen liepen ze naar Pieter Hendrickx toe, die nog tussen hen en Michiels hing. Uiteindelijk was het SOC-running ploegmaat Hendrickx die in de sprint de 2de plaats in beslag nam. Op de 3de plaats vonden we Peeters voor Lubina, Leeuws en Franssen.

Bij de vrouwen was het Fabré die de macht naar zich toe trok. Ze had meer dan 5 minuten voorsprong op Oeyen. Ook Elke Verdeyen (D18!) mocht mee op het podium. 


Hier is een filmpje van de MassastartWe hopen jullie allemaal terug te zien op een nog grootsere GP Melis in 2013!
Feedback is altijd welkom