De laatste post

Orienteering-news website

dinsdag, december 27, 2011

Sylvester D2: WRE won by Michiels and Fabré

Today it was money time at the sylvester 5-days in Belgium. Yannick Michiels was very motivated for this world ranking event at Rodenberg and succeeded to take the victory in H21E. He won ahead of Thomas van der Kleij and Pieter Hendrickx. In womens class Miek Fabré took revenge for yesterday. She ran faster than Emily Kemp (CAN) and Michaela Omova-Gomzyk (CZE) today. You can find results, splittimes and the map below.

Vandaag vond de grote afspraak van de winterperiode plaats, namelijk de WRE van de sylvester 5-daagse. Geen Michel Bastin (ziek), geen Bart Delobel (zwakke pees?) en geen Niels Bockx (kreeg gisteren een tak door zijn schoenzool geboord) aan de start, maar de atletiekers tekenden wel present. Deze omloop was ideaal om hun loopsnelheid te komen tonen en zowel Yannick Michiels als Pieter Hendrickx zorgden voor strakke tussentijden. Michiels slaagde er zelfs in om grote fouten te vermijden en wist zo de overwinning binnen te halen. Op een tweede plaats vinden we Thomas van der Kleij terug. Hij had de winnaar van gisteren al snel te strikken en liep met een stabiele wedstrijd naar de tweede positie. Ook Hoekx was opnieuw terug te vinden in de bovenste regionen, hij eindigde op een 4e plaats net achter P. Hendrickx. Sergey Fedatsenka keerde dan weer met een 5e plaats (grote fout aan post 8) terug naar Nederland.


Todays winner Yannick Michiels searching for the last control

De houterenberg bleek voor vele lopers fataal. Pieter Hendrickx, Ken Peeters, Roman Schultze-zurhausen, Daniel Zwiker, Desmond Franssen, Alexander Lubina en Benjamin Anciaux verloren allen veel kostbare tijd op deze heuvel. Vooral posten 17, 19 en 21 bleken de boosdoeners. Sommigen onder hen legden de fout bij zichzelf, anderen verweten dan weer onvolmaaktheden van de kaart.


Thomas van der Kleij at the finish with T. Hendrickx right behind him

Bij de dames kon Miek Fabre revanche nemen voor de afstraffing van gisteren. Ze wist deze koninginnenetappe te winnen zonder grote fouten te maken. Ze haalde het nipt van de Canadese Emily Kemp en de Tsjechische Michaela Omova-Gomzyk. Het belooft nog spannend te worden voor de eindzege in deze 5daagse.


Kemp (2nd) - Fabre (1st) - OmovaGomzyk (3rd)

Results
Splits
Map (Desmond Franssen)

7 Comments:

  • At 28/12/11 15:14, Anonymous Anoniem said…

    Lap, nu word ik zelfs niet meer onder de atletiekers gerekend. Maak dat mee op deze site :-) Zo'n kerstsfeertje strijkt vele plooien glad, al is het maar omdat ik dezer dagen weinig snelheid etaleer. Geen peesproblemen overigens, die houdt zich al koest sinds 02 december, wel een dagje met koorts te bed :-)

    Bart D, The Peesmaker

     
  • At 29/12/11 15:22, Anonymous Anoniem said…

    De mannen die tegenstander zijn van de fysieke test scoren toch bijzonder slecht op het WRE:
    Misschien wat meer trainen?
    Thomas Vanderkleij uitgezonderd (samenlopen met tomas?)
    Desmond en Benjamin komen er niet aan te pas. Toon doet het wel redelijk goed maar als je de splits ziet dan heeft hij lang kunnen genieten van de fout van Jeremy. Reacties?
    Anoniem

     
  • At 29/12/11 16:47, Blogger jeroen vdK said…

    @anoniem
    Tis maar te zien wat je slecht kan noemen..3 namen die je noemden de scoorden wel goed bij de Belgische Kampioenschappen in 2011..trouwens denk dat er niet veel atleten echt pieken naar deze WRE

    Het is jammer dat er niemand is die zowel voor als tegenstanders aan het zelfde laken kan doen trekken om een nat ploeg te vormen...
    de voorbije jaren is er enkel verdeeldheid gezaaid.

    Wie het lef en de tijd heeft deze uitdaging aan te gaan, krijgt alvast mijn respect..

     
  • At 29/12/11 16:52, Anonymous Anoniem said…

    Meisjes, meisjes, niet kibbelen tijdens de Kerstdagen graag. Niet krabben, niet venijnig doen, gewoon samen bellen blazen, huppelen en pannenkoeken eten.
    Wie niet huppelen kan, kan dat steeds met loopoefeningen leren :-) Olé

    Bart D

     
  • At 30/12/11 00:12, Anonymous Anoniem said…

    aan anoniem2:
    dat Hendrickx, Michiels en Pasquasy grote loopvermogens hebben en op snelle crossen beter uit de verf komen verbaasd al lang niemand meer, zij hebben het talent en trainen hard... Maar zijn de bastins, de Deneyers en de delobellen nu betere orientatielopers dan de Vanderkleijs, de Franssen of de Hoekxen? ik denk het niet.

    Naam te verkrijgen bij de redactie

     
  • At 30/12/11 23:05, Anonymous Anoniem said…

    Jongens , aub . Blijkbaar wordt elke gelegenheid tegenwoordig genomen om te kibbelen over de fysieke test .
    Laat het voorlopig zo, iedereen heeft zijn capaciteiten, de één loopt wat sneller dan de andere, de andere is technisch wat vaardiger .
    Het is nu zoals het is .
    Heb nog wat geduld. We werken eraan maar kost tijd en veel overredingskracht. Mijn hoofdbetrachting voor het volgend jaar is voor de toekomst weer iedereen weer op dezelfde lijn te krijgen maar daar moeten enkele mensen van overtuigd worden .
    Veel orientatieplezier in 2012

    Patrick

     
  • At 1/5/18 08:26, Anonymous Cara menyembuhkan radang amandel said…

Een reactie posten

<< Home