De laatste post

Orienteering-news website

zondag, augustus 14, 2011

Joost Talloen leading the Flanders 3-days

While the biggest part of the orienteering world is focussing on WOC in France, Joost Talloen is showing his good shape at the Flanders 3days in the north of Belgium. He won the 1st and 2nd stage in elite class ahead of Desmond Franssen and Karl Tiselius (Swe). In women elite Monika Depta (POL) also succeeded in winning both stages. She was faster than Kim Geypen and Lenka Vorackova (CZE). You can see maps and results below.


Joost Talloen (at the left side) next Benjamin Anciaux (organisor)

Nederlands:
In Lommel vindt dit verlengd weekend de 3daagse van Vlaanderen plaats. In de reeks H21E domineerde Joost Talloen beide dagen. Vorige maand liet hij in Sloveniƫ (tijdens de oocup) al enkele mooie resultaten noteren en nu bevestigt hij ook in eigen land zijn goede conditie. Hij won beide etappes voor Desmond Franssen en Karl Tiselius.

Morgen start hij de afsluitende middle distance met een bonus van 6 minuten. De overwinning kan hem nog moeilijk ontsnappen en daarom besloot hij deze namiddag ook nog deel te nemen aan de 1/8 triathlon van Lommel. Ook de nummer 3, Karl Tiselius, doet vertouwen op en liet de volgende opmerking noteren na de 2e etappe: " Yeah, I'm running good and improving! Watch out in the lead! ;)".

Bij de dames elite is het Monika Depta die voorlopig de lakens uitdeelt. Ook zij won de eerste en tweede dag telkens voor Kim Geypen en Lenka Vorackova.

Map day1 (part1 and part2)
Map day2
Results (overall)


Belgen op de WOC:
Ondertussen zijn in Frankrijk ook de wereldkampioenschappen aan de gang. Gisteren en vandaag werden de qualificaties gelopen voor de long en middle distance. Voorlopig leverde dit nog geen A-finales op, al strandde Fabien Pasquasy op een onfortuinlijke 16e plaats op 10sec van een qualificatie. Jeroen Hoekx en Miek Fabre waren beiden 5min te traag om zich voor de finale te plaatsen. Gisteren tijdens de lange afstand kwamen enkel Jeroen Hoekx en Tomas Hendrickx in actie.


Jeroen Hoekx in actie tijdens de long qualification

Delaatstepost heeft Jeroen Hoekx gevraagd om enkele indrukken en ervaringen te delen met zijn trouwe fans en die willen we jullie niet onthouden . Na de long qualification: "Vandaag veel te veel fouten gemaakt. De kaart was eigenlijk eenvoudiger dan waar ik vorige maand op getraind had, maar er waren dus ook minder details om je naar een post te brengen... Ook lag het tempo altijd net iets te hoog en was ik dus niet fris genoeg om hem wel deftig te vinden. Tomas ook te veel fouten en dan nog zijn voet omgeslagen. Maar hetkomt wel in orde voor hem tegen de volgende wedstrijden. Morgen is het voor mij de middle qualificatie in moeilijker terrein. Hopelijk lukt het wat beter!"

Na de middle qualification: "vandaag de middle al wat beter gelopen. Toch nog te veel fouten gemaakt. 3 minuten naar de derde post. Tot op enkele meters van de post geweest en hem toch niet zien staan. Dan even een slecht paadje ingelopen en wat later recht naar de post toegelopen, maar dan toch afgeleid door een andere post en daar naar toe. Weer een minuutje kwijt. Maar dus zelfs als ik die fouten niet maak, zat de finale er niet in.
De lang van gisteren zat toch nog wel in de benen, hoewel ik mij zeker niet slecht voelde. Ik ben van plan om nu op de dagen van de finales nog de zesdaagse mee te lopen, als voorbereiding op de aflossing.
Fabien net buiten de finale. Hij mist de voorlaatste post nog met 2minuten, hoorde de speaker roepen dat hij moest sprinten, maar het was tegen Chris Forne en die is razendsnel in de sprint.

Miek miste in dezelfde zone als mij. Ze kwam bij mijn post uit, maar ze moest een andere hebben. De rest ging wel redelijk goed, maar 5 minuten waren verloren gegaan. Morgen model event van de sprint. De teamgenoten hebben al wat trainingen uitgestippeld en zijn zich daar nu op aan het concentreren."

4 Comments:

Een reactie posten

<< Home