De laatste post

Orienteering-news website

zaterdag, augustus 20, 2011

België eindigt 25e op de aflossing

Vandaag vond als afsluiter (als we het banquet buiten beschouwing laten) de aflossing plaats op de WOC in Frankrijk. De 3 namen die België zouden vertegenwoordigen, waren reeds lang gekend enkel over de volgorde moest nog beslist worden.


Fabien Pasquasy werd aangeduid als startloper om zo de ploeg op de goede weg te zetten. Tot aan post 4 verliep alles naar wens en zat Fabien nog in de kopgroep op slechts 50 seconden van de voorlopige verrassende leider Israel (Gvozdev). Maar 2 posten later bedroeg de achterstand plots 10 minuten. Tijdens het vervolg van de wedstrijd kon Pasquasy fouten wel vermijden en hij eindigde uiteindelijk op een 24e positie (11min achterstand op Noorwegen).
Gueorgiou tijdens het banquet 2011

Als 2e loper was het de beurt aan Tomas Hendrickx. Hij liep enkele minuten trager dan Fabien, moest 2 plaatsen prijsgeven en finishte op een 26e positie.

Jeroen Hoekx kreeg dit jaar 'de anchor leg' en was in strijd met landen zoals Portugal, Spanje, Ierland en Nieuw-zeeland. Hij liep 3 minuten trager dan Hendrickx (maar over een langere afstand) en finishte uiteindelijk als 25e.

Een prachtresultaat kunnen we dit moeilijk noemen. Binnen een week vindt in België het nationaal kampioenschap aflossing plaats. Dat is ineens ook de enigste mogelijkheid in dit land tijdens het hele seizoen voor de elites om rechtstreeks tegen elkaar te lopen. Nochtans is deze discipline wel de leukste en spannendste, dus laat de voorspellingen en pronostieken nu maar komen.

Het wereldkampioenschap werd bij de mannen trouwens gewonnen door Frankrijk (Adamski, Gonon en Gueorgiou) en bij de vrouwen was Finland aan het feest (Fincke, Rantanen en Kauppi).
Results

1 Comments:

Een reactie posten

<< Home