De laatste post

Orienteering-news website

zaterdag, december 11, 2010

Slaat Peeters de dubbelslag?

Ken Peeters maakte een einde aan de zegereeks van Thomas van der Kleij in het nachtcriterium. Die zegereeks begon de vorige individuele nachtwedstrijd op Meetshoven en leek nog lang niet te eindigen. Toch gebeurde het onwaarschijnlijke vrijdag al.

Het eerste wedstrijduur was het uur van de toeristen. Dries van der Kleij dook als eerste het donkere bos in, gevolgd door Nachtraaf Winston Franssen, Wannes Hendrickx, Yannick Michiels, uw dienaar, Desmond Franssen en tenslotte Benjamin Anciaux. In normale wedstrijdomstandigheden een treintje om u tegen te zeggen, maar net als bij de NMBS eiste het winterweer zijn tol. W. Franssen begon met missers aan de eerste twee posten, werd ingehaald door Hendrickx, voorbijgestoken door Hendrickx en ging er dan tenslotte toch zelf vandoor. Zo kwam het dat Hendrickx werd ingehaald door Michiels en samen deden ze de originele wegkeuze naar de laatste post. Zo kunnen wij het ook: eerst naar de finish en dan de lintjes volgen.

Verderop was het uw dienaar die kalmpjes vertrok. Heeft enkel ambitie in het Wintercriterium en niet in het Nachtcriterium. Dat nachtcriterium zit er trouwens op voor ons. Onze nachtlamp vergeten in de kleedkamer vrijdagavond en de baanlegger vond ze niet meer bij de verloren voorwerpen! D. Franssen deed het niet zo kalm aan, vertrok in vliegende vaart, stoof uw dienaar al na 6 posten voorbij en van dan af aan ging het mis. Deed slechte wegkeuzes en rende dan nog eens een foute pad in. Dat was het einde van de ambities voor die dag.

Eenzelfde verhaal bij Anciaux. Daags tevoren nog sleurend aan de kop van de DALO training naar Luyksgestel en terug, wegens ijs op de normale omloop. "Vandaag nog eens goed doorgaan, dan kan ik morgen vliegen en van der Kleij nachtcriteriumpunten afsnoepen", konden wij, bengelend achteraan en aan het einde van ons Latijn, nog net opvangen. Toch bleef het bij ijdele woorden, want ook Anciaux verkeek zich op het terrein en moest uiteindelijk nog genoegen nemen met een 11de plaats, wat D. Franssen, die wat hoger in de uitslag aan het zoeken was, deed vragen wanneer Anciaux nu eens ging uitlezen.

De echte toppers startten het laatste wedstrijduur. Eerst ging Jan Oeyen, nachtuil bij uitstek, het bos in en verscherpte de winnende tijd tot dan toe, van Michiels, met drie minuten.

Maar daar hield het niet op, want Peeters en T. van der Kleij moesten nog vertrekken. In Meetshoven was het nog van der Kleij die met de bloemen naar huis mocht, maar dat was vrijdagavond niet waar. Een fout naar post 6 besliste de wedstrijd. Peeters was ook al overtuigend naar 't schijnt tijdens de nachtwedstrijd in Turnhout afgelopen woensdag.

Daarom tippen wij ook op hem voor de Trolwedstrijd van morgen, zondag, in Poppel. Wintercriteriumpunten staan er voorlopig nog niet achter zijn naam, maar wij zullen morgen onze race toch op hem afstemmen. In volle Sylvestervoorbereiding zou zo'n dubbelslag een veelbetekenende dreun voor de concurrentie zijn. Onze bronnen wisten ons ook te vertellen dat van der Kleij er allerminst mee kon lachen en ondertussen al onderweg is naar Gran Canaria voor een weekje training in optimale omstandigheden. De privéjet om op tijd terug te zijn voor de volgende nachtcriteriumwedstrijd in het Prinsenpark volgende week vrijdag, is al ingehuurd.

Van der Kleij en Peeters toen de rivaliteit nog niet zo groot was


Bij de dames een soortgelijk verhaal. Miek Fabré startte vroeg op omloop 1 en toen wij op het punt stonden om naar huis te gaan, kwam ze terug van de kleedkamer, wierp een blik op de uitslag en kon lachend zeggen: "ik heb gewonnen", riep ze de kleine broer tot de orde die haar eerst nog onder water gooide door tegen Fabrés drinkbus aan te lopen en vertrok tenslotte in volle overwinningsroes vlot door de bocht scheurend naar huis. Wij stonden erbij en keken ernaar. Wat Fabré niet wist was dat Greet Oeyen op dat moment door het bos scheurde als een sneltrein en zo slaagde waar van der Kleij niet in slaagde: aan 100% scoren in het nachtcriterium.

Uitslag
Tussentijden
Kaart (Yannick)

11 Comments:

 • At 11/12/10 20:24, Anonymous Anoniem said…

  Update van geruchten: T. van der Kleij en W. Franssen die vanochtend een gezapige reis naar Gran Canaria gepland hadden, moesten op de heenreis al bijna gebruik maken van een privejet.
  Vergeten vliegtuigtickets (en een extra ritje over en weer naar huis) deed hen het vliegtuig bijna missen. Uiteindelijk kwam het nog net op tijd in orde, al is hun trainingsuitrusting beperkt tot enkel handbagage. Waarschijnlijk een goede reden om met nieuwe en hoogst technologische outfits naar huis terug te keren.

   
 • At 12/12/10 15:30, Blogger sofie said…

  beste OL-er,

  Volgende week staat er alweer een technische training op het programma, georganiseerd door de VVO ploegencommissie.
  Deze gaat door op zondag 19 december tijdens de regionale wedstrijd op Hengelhoef.

  Starten kan tussen 10u en 11u30.


  De training zal een mix zijn van verschillene kortere omlopen, allemaal met een verschillende afstand en moeilijkheidsgraad. (waaronder 'staat de post juist?', zelf posten 'zetten', oro hydro, blanco)

  Deze training is dus geschikt voor beginners tot gevorderden!

  De ploegencommissie raadt iedereen aan deel te nemen aan deze training om je technische capaciteiten nog wat aan te scherpen!


  Wil je deelnemen moet je inschrijven bij training@orientatie.org , dit wel voor maandagavond 13 december.


  Groetjes,
  Sofie

   
 • At 17/12/10 17:17, Blogger sofie said…

  Aan de (mama's en papa's van) D/H-12-14-16
  Vergeet jullie niet in te schrijven voor de winterstage die doorgaat in Genk van vrijdagavond 25/02/2011 tot zondagnamiddag 27/02/2011!!

   
 • At 19/12/10 15:12, Blogger sofie said…

  Team england voor de interland is geselecteerd, vooral bij de elites denk ik dat dit team nog zal wijzigen (gelukkig maar voor ons zou ik zeggen...), want vele toppers zeggen vaak wel nog af...

  http://www.orienteeringengland.org.uk/interland/selections/interland-team-2011/

   
 • At 20/12/10 15:17, Anonymous Desmond said…

  Vraag van Koen de Jongh:

  Hey,
  Ik heb de 2e dag van de 3 daagse van Belgie genomineerd voor route to christmas (lange leg van 7-8), maar ik heb wat ingetekende routes nodig. Zou jij je routekeuze kunnen intekenen en ergens uploaden? Kaart kan je evt. hier vinden: http://farm6.static.flickr.com/5008/5276704869_779...

  Zouden jij of Ken (ik heb hem ook dit berichtje gestuurd en hoop dat hij dit ook leest :P) misschien wat meer vlaamse lopers willen vragen hun route in te tekenen?

  Dankje!

   
 • At 20/12/10 18:03, Anonymous Anoniem said…

  Waar blijft het verslag van vrijdag en zondag?

   
 • At 21/12/10 09:21, Anonymous Desmond said…

  Starttijden sylvester online:

  http://helga-o.hock.be/start

   
 • At 21/12/10 17:19, Blogger dries said…

  Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   
 • At 21/12/10 17:26, Blogger dries said…

  webroute 2nd day 3 days of belgium - H21E
  Koen, hier mijn route.
  anderen kunnen hier hun route toevoegen.

  groeten,
  Dries

   
 • At 13/4/18 04:49, Blogger Fghkfhk Dfgaert said…

 • At 15/10/18 04:15, Blogger ww we w said…

Een reactie posten

<< Home