De laatste post

Orienteering-news website

maandag, april 05, 2010

Van der Kleij: "Geen cadeaus"

Het BELrankingevent op Baeckelandt in Leopoldsburg werd zoals verwacht gewonnen door Thomas van der Kleij. In een mooi voorjaarszonnetje was de situatie deprimerend voor de concurrentie. Van der Kleij hield vanaf post 2 de concurrentie onder controle: tussentijden werden scherper en scherper en Hij kon zich zelfs een fout van meer dan een minuut permitteren en de concurrentie toch nog achter houden. "Aan cadeaus geven doen we niet mee op de belangrijke momenten", becommentarieerde van der Kleij zijn prestatie.

Nu het echt om de knikkers gaat in de voorjaarsklassiekers, met de paascross als traditionele hoogtepunt, staat van der Kleij er. Enkele weken terug won hij al overtuigend de nationale middenafstand in Geel-Bel. Nu volgt er een trainingskamp in Zweden, als voorbereiding op de tiomila. Het selectieweekend een week later staat ook nog steeds rood omcirkeld op de kalender in het vdK trainingscentrum in de Spinnewielstraat in Lommel-Kattenbos.

Lommel OK deed overigens een uitstekende zaak voor de BELranking vandaag, met uw verslaggever die tegen een achterstand van 23 seconden moest aankijken aan de aankomst. Goed voor een tweede plaats, maar tweede worden na de spartacus van het oriƫntatielopen is natuurlijk iets waar mee te leven valt. Jeroen van der Kleij zorgde voor de derde thuispodiumplaats voor hamok, zo'n 4 minuten na kleine broer Thomas en een duidelijk signaal dat ook Jeroen zich terug in de debatten wil mengen.

In de damesreeks ging de overwinning ook naar hamok, met Sofie Herremans die weliswaar het familieduel met Marlon verloor, maar toch vlot met de zege naar huis kon fietsen. 5 minuten daar achter liep Els Put zich naar de tweede plaats, terwijl Igna Heyns weer enkele minuten daarna de laatste podiumplaats in wist te nemen.

Resultaten
Tussentijden
Kaart (Yannick Michiels)

2 Comments:

Een reactie posten

<< Home