De laatste post

Orienteering-news website

zondag, april 18, 2010

Michiels demonstreert

Yannick Michiels was vandaag overduidelijk de sterkste op het Vlaams sprintkampioenschap in Bilzen. Junior Michiels nam afgetekend de maat van clubgenoot Pieter Hendrickx en omegask Wouter Leeuws. In de damesreeks was het Saartje Sallaerts die met ruim verschil boven op het podium terecht kwam.

De heren seniors kwamen laat aan de start. In de eerste startgroep vonden we uw verslaggever, op twee minuten gevolgd door Hendrickx met Leeuws daar dan weer drie minuten achter. Michiels mocht de wedstrijd afsluiten. Aan de kijkpost had Hendrickx al een voorsprong van 15 seconden op uw verslaggever, een voorsprong die hij stelselmatig kon uitbouwen naar een 45 seconden aan de aankomst. Hendrickx was tevreden over zijn wedstrijd, een beetje sukkelen in een groen bosje niet te na gelaten. Leeuws zette ook een sterke prestatie neer en eindigde zo'n 20 seconden na Hendrickx.

Michiels passeerde even later aan de kijkpost en bleek daar al een voorsprong van 30 seconden op Hendrickx te hebben. Zou dat genoeg zijn om tot het einde van de wedstrijd op kop te blijven? Michiels kreeg gelukkig steun van clubgenoot Gert Claes en ze konden een hoog tempo aanhouden. Aan de finish toonde Michiels nog eens de pikorde door de laatste post omver te gooien. Claes kon niets anders doen dan een gezicht opzetten waaruit bleek dat hij het begreep.

Michiels ging dus verdiend met de overwinning aan de haal en zo stond Hendrickx met twee juniors op het podium. Zijn commentaar: "Dat is alsof ik bij de H40 zou meelopen, die mannen zijn 12 jaar jonger".

In de damesreeks was het overwicht van Saartje Sallaerts nog duidelijker. Waar Michiels genoegen nam met 30 seconden moest het voor Sallaerts een volledige minuut zijn die ze nummer twee Elisabeth Henkes aansmeerde.

Greet Oeyen was wel aanwezig, maar kwam niet aan de start: rusten voor de fysieke test op maandag. Ook aanwezig, maar niet aan de start vonden we Koen Wilssens, de snelle Trol ligt in de lappenmand. Om het eerder lage deelnemersaantal te verklaren, vermoeden wij dat een aantal lopers voor de HOCup in Dourbes gekozen hebben, want ook al was het een geslaagde en gesmaakte stadssprint, de terreinen daar zijn toch van een ander kaliber.

Resultaten
Tussentijden
Kaart Yannick Michiels

Starttijden voor de nationale volgende week in Recht zijn ondertussen ook al beschikbaar, maar eerst is er nog het eerste lenteloopje in Mol-Galbergen.

9 Comments:

 • At 20/4/10 10:18, Anonymous Anoniem said…

  Voor de geïnteresseerden (& diegenen met teveel vakantie):

  De Tsjechische nationale seniorenploeg nodigt elitelopers uit andere landen uit om deel te nemen aan hun selectiewedstrijden in Noorwegen:

  http://my.opera.com/dlabaja/blog/

  Sam

   
 • At 20/4/10 16:14, Anonymous Roel said…

  Hé Jeroen,

  Proficiat met je prestatie gisterenavond...

  Hopelijk gooit die Ijslandse vulkaan voor de anderen geen roet in het eten (...) en komt er nog een derde selectieronde.

   
 • At 20/4/10 17:33, Anonymous Anoniem said…

  Proficiat aan Jeroen en Greet met hun prachtprestatie. Ze hebben niet allen getoond dat ze toch snel kunnen lopen maar ook dat ze stress-bestendig zijn.
  Het lijkt me niet meer dan logisch dat er een 3de selectieronde komt voor de geblokkeerde atleten. Dit is echt een geval van overmacht.

  Frank

   
 • At 21/4/10 10:27, Anonymous Anoniem said…

  Als Pieter zich voelt alsof hij bij H40 loopt, moet ik mij dan voelen alsof ik in H45 of H50 loop...

  Verder proficiat aan Greet en Jeroen met het behalen van de selectienorm.

  Frederik

   
 • At 21/4/10 14:25, Anonymous Saartje said…

  Proficiat Greet en Jeroen met het slagen in de fysiek test! Een beloning voor de inzet!
  Jeroen, ik wacht op een tekstje... (Ik word toch geen hollander ofzo...;-))

  Succes aan alle seniors die dit weekend de selectiewedstrijden meedoen!

   
 • At 21/4/10 21:49, Blogger JeroenH said…

  Saartje, ik zou wel iets willen schrijven, maar ik heb er nu gewoon geen tijd voor. Werken, trainen en slapen, meer doe ik niet de laatste tijd :-)

  En het is niet omdat ik de test nu haalde, dat ik nu opeens van standpunt zou veranderen over de test... Laten we hopen dat het voor volgend jaar verandert en dat jullie wel mee naar het weekend kunnen en de sfeer niet al te zeer verpest wordt als dit jaar.

   
 • At 22/4/10 12:41, Anonymous Saartje said…

  Ja Jeroen, dat is waar! Het was ook maar een grapje!
  Succes dit weekend!

   
 • At 23/4/10 07:48, Anonymous Anoniem said…

  Succes aan iedereen.

  Zorg ervoor dat er veel mensen naar de WOC kunnen.

  Zoveelste leuker is het voor ons om de wedstrijden te volgen.

   
 • At 26/4/10 20:48, Anonymous Desmond said…

  Resultaten en omloop 5A° van de lange afstand van de selectiewedstrijden:

  http://www.matrace.fr/gadget/cgi/reitti.cgi?act=map&id=491&kieli=

   

Een reactie posten

<< Home