De laatste post

Orienteering-news website

zaterdag, december 05, 2009

Peeters verliest kostbare punten in NC

Zoals Ole Einar Bjørndalen niet altijd wint als er kwijl uit zijn mond komt, zo wint Ken Peeters niet altijd als hij een lamp op zijn kop zet.

Peeters moest gisterenavond toezien hoe zijn Letse clubgenoot Andis Laveikis maar liefst 7 minuten eerder uit het bos kwam. Op de twee plaats vinden we een duo: Desmond Franssen, broer van, en nachtuil Jan Oeyen hadden allebei exact 42:24 nodig om van start tot aankomst te lopen. Peeters, winnaar van de vorige twee manches van het nachtcriterium kwam niet verder dan de vijfde plaats en moest zo ook uw verslaggever, juist goed genoeg om D. Franssens' reservemateriaal te testen en met niet meer ambitie gestart dan alle posten te vinden, voor zich dulden.


Peeters stond nochtans erg scherp aan de start, ondanks de trainingskilometers van de voorbije week. Als voorlaatste het bos induikend verloor hij een goede 7 minuten aan post 6. Peeters was niet de enige die zich miskeek op dat stukje. Nachtraaf Winston Franssen werd daar ingehaald door zijn snelle Letse ploegmaat, waarbij Franssen de post niet zag, maar Laveikis wel en de Nachtraaf dan verder alleen mocht zoeken naar dat punt, waar overigens de winnaar van de laatste WC manche, Serge Baert, de wedstrijd verliet. Op dat ogenblik was de ellende nog niet voorbij, want later stootte Franssen zich nog tegen een stronk en kwam met bloedrode benen terug in het wedstrijdcentrum aan, zo rood dat het wel benen die uit het Solterheide van een decennium geleden kwamen, zouden kunnen zijn (morgen, zondag, kunnen wij daar met korte broek lopen!).

In de damesreeks was het podium in de A-omloop deze week wel goedgevuld. De eerste twee plaatsen werden ingenomen door dezelfde dames als vorige week, met Ellen Omblets op een derde plaats. Tweede plaats Miek Fabré kon niet gestrikt worden voor een interview, maar winnares Greet Oeyen beantwoordde wel onze vragen, die eigenlijk overbodig waren, want wij hadden het al in het bos zien gebeuren: er werd daar wat gemist, aan post 7 deze keer.

Uitslag
Splits
Kaart (Yannick Michiels)

Overigens verwachten wij van Peeters een scherpe tijd morgen, hoewel de overwinning van Oswald niet in het gedrang kan komen, net zoals Ole Einar deze namiddag revanche zal gaan nemen voor de lange afstand van eergisteren.

1 Comments:

  • At 5/12/09 17:09, Blogger otto said…

    A new version(1.2) of "suunnistussimulattori"(orientering simulator)has been published http://suunnistussimulaattori.net/portal/index.php

    I read your article from 2007.

     

Een reactie posten

<< Home