De laatste post

Orienteering-news website

maandag, oktober 19, 2009

28e Klompenloop - Boshoverheide

De tweede manche van het Wintercriterium ging gisteren door in het Nederlandse Weert. Zandduinen en heide zorgden voor uitdagende omlopen die mening oriënteringsloper wist te smaken.

Naast het wintercriterium was dit ook een Nederlandse nationale wedstrijd. De Nederlandse toppers kregen dan ook een interessante, zei het korte, wedstrijd voorgeschoteld op Boshoverheide. De vergelijking met de wintercriteriumtoppers uit België ging wel niet door, want zo'n 48 Belgen liepen de ploegencommissietraining: een oro-hydro. En getraind werd er! Rustig lopend werden de hoogtelijnen gevolgd, andere lopers als de pest vermeden en onbewogen gelaten door de vegetatie ging de oriënteur oriënteringloper van start naar finish. Hiermee verdiende hij 300 punten voor het Wintercriterium. Wij voelen ons gediscrimineerd. Een jeugdloper die een training loopt krijgt daar de volle 1000 punten voor, dat wist men ons toch te vertellen en we schrijven dat graag.

Snelste Belg in de A-omloop was Dries Heuninckx, op de voet gevolgd door Donald Van Boven en Mark Meeuwsen. Heuninckx moest wel zo'n 17 minuten toegeven op de eerste Nederlander, de Wit-Rus Fedatsenka, die dan ook met het waardevolle klompje naar huis mocht. Bij de familie van der Kleij staat het in 1989 gewonnen klompje nog steeds op een ereplaats in huis, getuige van het prestige van een dergelijke overwinning.

De B-omloop is waar de H35 zich bewijzen. Frank Buytaert verloor nog niks van zijn vorm van het Sporenkampioenschap en won daar voor het hamse duo Timmers en Mellebeek. Hier vinden we ook de eerste dame terug. Nancy Wenderickx mocht naar huis met de 1000 punten.

In de derde omloop stond er geen maat op Toon Melis, volgende week actief op de JEC en nu de grote vorm etalerend op de Klompen OL. Gooi een brood naar Toon en het komt gesneden terug!

Enkele dagen terug schreven wij nog dat de naam Gilot geassocieerd wordt met winterse koude en zie, nu de warme zomer achter de rug is, verschijnt hij daar met een sterke eerste plaats in omloop 4.

De kortste omlopen waren kennelijk uitdagend, te zien aan de kilometertijden. Frans Vos en Magalie Gillet wonnen respectievelijk de E en de F.

Manche 3 van het wintercriterium staat zondag op Schoothei op het programma. Hier wordt weer duidelijk wie ambities heeft. Deelnemers aan de herfstwisselbeker krijgen de volle 300 1000 punten, terwijl de anderen mogen strijden om de 1000 300 punten in de IOF-reeksen.

resultaten
tussentijden

7 Comments:

 • At 19/10/09 19:29, Blogger Heun said…

  Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   
 • At 19/10/09 19:33, Blogger Heun said…

  Ter herinnering,

  nu woensdag wordt het militair kampioenschap Interkorpsen betwist op de kaart van Sahara. Er worden 3 omlopen gedaan van 9, 7,5 en 6 km. De twee beste tijden van elke loper per omloop per eenheid worden samengeteld om een klassement op te stellen.

  Favorieten? 10 W tac is na hun debacle op de wisselbeker Rik Thys gebrand op een revanche. Met Benjamin Anciaux en Gert Claes als speerpunten in de langste omloop kan de tegenstand enkel hopen op een declassering van beide lopers. Verder 2/4L, na het slechte nieuws dat minister De Crem vorige week voor deze roemrijke eenheid in petto had , zullen de 'zwartmutsen' met gerenomeerde boseverzwijnen als Geert Simkens en Serge Baert hun rupsen nog eens goed laten rollen over de zandvlakte van Sahara. Outsiders zijn 18BnLog, de eenheid van hét steunwapen bij uitstek, presteert heel regelmatig dit jaar en ambieert dit jaar ook top 5. 11Gn, ook een pak ervaring met Geert Voorhof, Benny Claus en kwam goed voor de dag op de WB Rik Thys. Dept inf kan met toploper Bart Delobel zich zeker mengen in de debatten. CBOS met PTI Nico Schrans zal er ook weer staan. U ziet, genoeg factoren voor een mooie strijd.

  Dries

   
 • At 19/10/09 19:58, Anonymous Anoniem said…

  Doe KOL niet meer mee aan het Wintercriterium? In de eerste tussenstand staat geen enkele KOL-er... raar... boycot? :)

  http://users.skynet.be/dmarinus/winter/

   
 • At 19/10/09 22:30, Anonymous Anoniem said…

  Patje boem boem over het WC:

  http://www.bloggen.be/marpat5957/archief.php?ID=506640

  Sabotage! :-)

   
 • At 20/10/09 12:37, Anonymous Anoniem said…

  Sorry Jeroen, maar tijdens de Herfstwisselbeker zijn het dit keer de oro-hydrolopers die strijden voor de 1000 punten. Diegenen die op een IOF kaart lopen moeten tevreden zijn met 300 punten (zie VVO wedstrijdrgelement artikel 6.9.3).

  Walter Van Krunckelsven

   
 • At 20/10/09 12:51, Blogger JeroenH said…

  Ah, dat is nog eens goed nieuws, Walter. Maar goed dat ik mij dan voor de oro-hydro had ingeschreven! Vorig jaar was het nog omgekeerd dachten we, maar het is fijn om te zien dat dat nu dus niet meer het geval is.

   
 • At 23/10/09 14:44, Anonymous Betty said…

  De Kollers lopen wel de wedstrijden van het wintercriterium maar krijgen blijkbaar om één of andere duistere reden geen punten...
  Geen idee wat daar de reden voor kan zijn...
  Misschien toch eens te rade gaan bij Danny Marinus??

   

Een reactie posten

<< Home